Vývoj rodných jmen v Hradci Králové - Neugebauerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zaměřuje na onomastiku obyvatel Hradce Králové. Předmětem zkoumání jsou křestní jména dětí, narozených v královéhradecké porodnici mezi lety 1980 a 2017. Klasifikace a rozbor materiálu jsou vypracovány na základě odborné literatury a tradičních klasifikačních postupů. Cílem práce je postihnout vývoj křestních jmen a pomoct tak budoucím rodičům při výběru rodného jména pro jejich potomky.
The development of the forenames in the city of Hradec Králové
Keywords: Rodná jména; onomastika; Hradec Králové; Forenames; onomastics; Hradec Králové