Girolamo Brusoni a tradice boccacciovské novely - Drábková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala proměnami boccacciovského vzoru v barokní novelistice a to na materiálu sbírky benátského literáta Girolama Brusoniho Novelle amorose. Svou pozornost jsem zaměřila na život a dílo Girolama Brusoniho a také jeho místo v kontextu italské barokní prózy. Dále jsem se zaobírala analýzou několika vybraných novel a snažila se o pokus o jejich srovnání s typologicky blízkými novelami Boccacciova Dekameronu. Popisovala jsem a analyzovala strukturu těchto novel, zabývala se jejich tematikou, kompozicí a použitím stylistických prostředků. V neposlední řadě jsem se zabývala překladem vybraných novel.
Girolamo Brusoni and the Tradition of Boccaccio's Tales
Keywords: Girolamo Brusoni; Novelle amorose; Giovanni Boccaccio; Benátky.; Girolamo Brusoni; Novelle amorose; Giovanni Boccaccio; Venezia.