Motivace a stimulace pracovníků v cestovním ruchu - Homola, Roman (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce byla analýza motivace a stimulace pracovníků a vytvoření návrhů na odstranění případných nedostatků. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy motivace a stimulace, jako je například motiv, stimul, existující teorie motivace aj. Dále je zde popsáno řízení lidských zdrojů, hodnocení a odměňování zaměstnanců, problematika malých a středních podniků a cestovního ruchu. Pro vypracování praktické části byla zvolena firma Janeta, s. r. o. V této části jsou z počátku uvedeny základní informace o společnosti. Dále byl zhodnocen současný stav organizace v oblasti motivace a stimulace nejprve z pohledu vedení, a to za pomoci rozhovoru s jednatelem společnosti a následně za pomoci dotazníkového šetření, kterého se účastnili všichni zaměstnanci podniku. Na základě výsledků byly navrženy patřičné návrhy na zlepšení stavu motivace a stimulace v podniku.
Motivation and Stimulation of Employees in a Company Focused on Tourism
Keywords: motivace; stimulace; zaměstnanec; organizace; stimul; motivation; stimulation; employees; questionnaire; organization; incentive