Rovnice, soustavy rovnic a mnohočleny na 2. stupni ZŠ - Kohoutová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé práce je vytvořit sbírku příkladů, která bude tvořit užitečnou pomůcku pro učitele i žáky základních škol. Sbírka také může sloužit k doučování (slabších) žáků. Je rozdělena na 4 hlavní části lineární rovnice, soustavy lineárních rovnic, mnohočleny a slovní úlohy. Tyto části obsahují stručný popis, řešené i neřešené příklady, bonusové úlohy a na konci každé kapitoly jsou zařazeny výsledky.
The equations, systems of equations and polynomials on secondary school curriculum