Amelioration of orchid germination in restored grasslands - Klimešová, Lada (Jihočeská univerzita, 2019)
V této práci byla testována ameliorace klíčení orchidejových semen pomocí houbového inokula v Bílých Karpatech. Tato magisterská práce vyhodnocuje možnosti reintrodukce čtyř lučních orchidejí (Orchis mascula, Anacamptis pyramidalis, Platanthera bifolia a Gymnadenia conopsea) na obnovené louky.
Amelioration of orchid germination in restored grasslands
Keywords: reintrodukce orchidejí; obnova; ameliorace klíčení orchidejí; výsev orchidejových semen; Orchid reintroduction; restoration; amelioration of orchid germination; direct seeding of orchid seeds