Vektorová grafika ve volnočasovém vzdělávaní - Volfová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá tvorbou výukového kurzu se zaměřením na vektorovou grafiku v rámci volnočasových aktivit. Úkolem kurzu je osvojení si základních nástrojů a funkcí v grafickém programu Adobe Illustrator. Pochopit, jak funguje vektorový program a samotný vektor, jaké má využití vektorová grafika. Teoretická část představuje termíny volný čas, pedagogika volného času, mládež, zájmové činnosti, výtvarná výchova, vektorová grafika, barvy a formáty. Praktická část se zaměřuje na samotný kurz, kde se účastnící během tří setkání učí tvořit ve vektorovém programu.
Vector graphics in leisure education
Keywords: Pedagogika volného času; volný čas; mládež; zájmové činnosti; výtvarná výchova; počítačová grafika; vektorová grafika; kurz; grafický kurz; leisure pedagogy; leisure; youth; interest activities; art education; computer graphics; vector graphics; course; graphic course