Nástroje hodnocení výkonnosti podniku - Hončík, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi pro hodnocení výkonnosti podniku. Cíle práce je vytvořit přehled informací týkajících se vybraných metod pro hodnocení obchodní a finanční výkonnosti podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou informace o pojmu výkonnost a definice, dále o finančních výkazech a o metodách hodnocení. Praktická část se skládá ze základních informací vybraného podniku, analýzy pod-niku a aplikací vybraných metod pro hodnocení výkonnosti. Předmětem praktické části je navrhnout zvýšení výkonnosti laboratoře XY. Bylo využito rozhovorů s vedoucími pracovníky, kteří poskytli skutečná data a konkrétní případy.
Evaluation instrument of business performance
Keywords: Obchodní úspěšnost; analýza; rentabilita; výkonnost; business performance; measurement; analysis; rate of sale