Systémy finančních ukazatelů - Mondeková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá systémy finančních ukazatelů. V teoretické části jsou jednotlivé systémy popsány a vysvětleny na základě odborné literatury. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teoretické části. Nejprve jsou provedeny jednotlivé analýzy ukazatelů. Ve druhé části je zpracován pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu v čase a v prostoru. Poslední fází praktické části jsou aplikovány jednotlivé bonitní a bankrotní modely na vybraný podnik. V závěru práce jsou zhodnoceny všechny vypočtené poznatky.
Systems of financial indicators
Keywords: Finanční analýza; Predikční modely; Du Pontův diagram; Poměrové ukazatele; Financial analysis; Prediction models; Du Pont diagram; Financial Ratios