Zdravotní tělesné cvičení pro skupinu žen ve věku 20 -35 let s využitím balančních pomůcek - Jungwirthová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce bylo ověření vlivu kompenzačního a zdravotního tělesného cvičení na skupinu cvičících žen, docházejících na skupinové lekce do tanečního centra Move21. Věková hranice probandek byla stanovena od 20 35 let. Testování bylo provedeno na 5 klientkách. Zdravotní tělesné cvičení probíhalo 3 měsíce, tréninkové jednotky jedenkrát týdně.Držení těla bylo testováno podle Jaroše a Lomíčka a Matthiase. Pohybové dovednosti podle Thomayera. Informace o břišním svalstvu byly hodnoceny podle Unifittestu. Všechny testy a analýzy byly provedeny opět po skončení posledního tréninku. Poté byly porovnány a vyhodnoceny s prvními testy.
Health physical exercise for a group of women aged 20 - 35 years with use of assistive devices
Keywords: zdravotní tělesné cvičení; držení těla; pohyb; zdraví; health physical exercise; poise; move; health