Cestovní ruch jako faktor ovlivňující rozvoj Pardubického kraje - Burketová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce na téma ?Cestovní ruch jako faktor ovlivňující rozvoj Pardubického kraje? se zabývá analýzou turismu ve vybrané oblasti. Cílem práce je stanovit faktory ovlivňující cestovní ruch v Pardubickém kraji a zhodnotit jejich přínosy pro tuto lokalitu. Součástí práce je identifikace, zkoumaní vlivu finančních prostředků poskytnutých ze státních a z evropských fondů na rozvoj cestovního ruchu. V bakalářské práci specifikuji pojmy, které jsou nezbytné k pochopení problematiky související s cestovním ruchem, regionální politikou, programovým zabezpečením cestovního ruchu či s krajem.
The Tourism as a Factor that Influence Development of the Pardubice Region
Keywords: cestovní ruch; regionální politika a rozvoj; kraj; tourism; regional politics and development; region