Informovanost žáků druhého stupně základních škol v Třeboni o fyzickém násilí páchaném na dětech - Kaiseršatová, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem této práce je informovanost žáků druhého stupně základních škol v Třeboni o fyzickém násilí páchaném na dětech. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce se zabývám problematikou fyzického násilí na dětech v rámci syndromu CAN, vysvětlením pojmu syndrom CAN, právní ochranou a pomocí dětem, poskytováním informací prostřednictvím prevence primární a sekundární. Praktickou část tvoří vlastní výzkumné šetření. Šetření bylo provedeno formou anonymních dotazníků, kterými se snažím zjistit, zda jsou žáci druhého stupně základních škol v Třeboni infomovaní o fyzickém násilí páchaném na dětech.
Awareness of students in secondary schools in Trebon of physical violence against children.
Keywords: Tělesné týrání; syndrom CAN; informovanost; prevence; legislativa; Úmluva o právech dítěte; Základní škola Třeboň; Na Sadech 375; Základní škola Třeboň; Sokolská.; Physical abuse of children; CAN syndrome; awareness; prevention; legislation; the Convention on the Rights of the Child; Elementary school Třeboň; Na Sadech 375; Elementary school Třeboň; Sokolská.