Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů - Pirtyáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ovlivněna. Dále jsem posoudila možnosti využití norem hodnocení jakosti a kvality a na technologii výroby salámu Vysočina sestavila plán HACCP. Na závěr se zabývám současným trhem a spotřebou surovin pro masnou výrobu v ČR i v rámci celé EU.
The system of quality assessment of meat as feedstock for the production of durable and fermented salamis
Keywords: maso; jakost; trvanlivost; trvanlivé a fermentované salámy; systém HACCP; trh s masem; meat; quality; durability; durable and fermented salamis; HACCP system; market of meat