Vyhodnocení současného stavu dříve upravených drobných vodotečí - Vítek, Josef (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá problematikou v oblasti vodních toků, hlavně z pohledu jejich funkcí, rekonstrukce a výstavby. Cílem práce je posouzení vodních toků ve stávajícím území a navržení revitalizačního opatření v celém povodí Zahořanského potoka. Dále tato bakalářská práce obsahuje popis výstavbu a vyhodnocení melioračního systému zemědělských půd.
Assessment of the current status of previously treated small streams
Keywords: vodní toky; odvodňování zemědělských půd; revitalizace vodních toků; Zahořanský potok.; watercourses; drainage of farmlands; revitalization of rivers; the Zahorany Brook.