Vliv dětské literatury na rozvoj předškolního dítěte - Samková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda předškolní děti mají svého literárního hrdinu a jakou cestou se s ním setkaly. Teoretická část práce se zabývá morálním vývojem dítěte, sociálním učením, dětskou literaturou, literárním příběhem v životě předškolního dítěte a samotnou literární postavou. V praktické části je realizován projekt, který by měl odpovědět na výzkumné otázky. Cíle je dosaženo praktickými činnostmi, rozhovory a pozorováním volné hry dětí.
Influence of children's literature on the development of preschool children
Keywords: Literární hrdina; morálka; vzor; literatura pro děti; Literary hero; morality; idol; children´s literature