Analytický katalog frankofonní literatury v revui Světová literatura v letech 1956 - 1968 - Zuziaková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat výskyt frankofonní literatury v literární revui Světová literatura v období let 1956 - 1968. Vytvořila jsem přehled veškeré frankofonní literatury a článků s ní souvisejících, ze kterého jsem vycházela při sestavování rejstříků autorů, překladatelů a překladové literatury. Publikované texty jsem rozdělila podle žánrů a nastínila jejich témata. Přehled, rejstříky a rozdělení žánrů mi byly výchozími údaji pro vypracování závěrečné analýzy. V té jsem se zabývala rozložením žánrů a témat, výběrem autorů z hlediska národnosti, doby života a tvorby, i politické angažovanosti. Dále jsem zhodnotila přínos časopisu a změny v uvádění frankofonní literatury v souvislosti s politickým vývojem.
Analytic catalogue of the francophone literature in the Světová literatura review 1956 - 1968
Keywords: Světová literatura; frankofonní literatura; frankofonní autoři; kulturní a politická situace v letech 1956 - 1968; Francophone literature; francophone authors; cultural and political situation in the period 1956 - 1968