Financování krátkodobých potřeb podniku - Kahounová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je vysvětlit pojem financování a popsat kapitálovou strukturu podniku. Klasifikovat nástroje a způsoby financování, jejich výhody a nevýhody. Dále zhodnotit financování prostřednictvím finančních ukazatelů. Vše aplikovat na vybraný podnik a zhodnotit podnikem používané nástroje financování.
Financing of short-term needs of the enterprise
Keywords: Financování; nástroje financování; finanční ukazatele; čistý pracovní kapitál; Funding; financing instruments; financial ratios; net working capital