Trávení volného času mládeže v Jindřichově Hradci a okolí - Korandová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá trávením volného času mládeže v Jindřichově Hradci a okolí. Teoretická část se skládá ze 3 základních okruhů - prostředí, rodina a sociálně patologické jevy. V kapitolách jsou vymezeny základní pojmy k pochopení vlivů působících na jedince. Dále se zabývám rodinou a negativními jevy společnosti. Práce rovněž popisuje psychický a z části i fyzický vývoj adolescenta a jedince v mladší dospělosti. Praktická část se zabývá vyhodnocením dotazníků. Získaná data z dotazníku jsou dále zpracována. Dotazník vyplňovali žáci dvou základních škol v Jindřichově Hradci. V dotazníku jsem se zabývala otázkami vycházející z teorie. Výsledky jsou shrnuty v závěru práce.
How young people spend their leisure time in Jindrichuv Hradec and its surroundings
Keywords: prostředí; venkov; město; volný čas; rodina; sociálně patologické jevy; environment; countryside; city; leisure time; family; socially negative phenomena