Psychosociální faktory ovlivňující podobu volného času současné středoškolské mládeže - Bach, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá vlivem psychosociálních faktorů na podobu volného času současné středoškolské mládeže. V teoretické části jsou analyzována základní teoretická východiska a základní pojmy týkající se problematiky volného času, mládeže a psychosociálních faktorů ovlivňujících volnočasové chování středoškolské mládeže. Empirická část práce představuje realizovaný kvalitativní výzkum s využitím metody polostrukturovaného rozhovoru s cílem hlubšího vhledu do problematiky a nastínění možných souvislostí. Hlavním cílem diplomové práce bylo zjistit, jaké psychosociální faktory nejvíce ovlivňují podobu volného času současné středoškolské mládeže. Výzkumné rozhovory byly provedeny s žáky středních škol ubytovaných v domově mládeže při Střední škole polytechnické v Českých Budějovicích.
Psychosocial factors influencing the leisure time of contemporary highschool youth
Keywords: volný čas; mládež; adolescence; socializace; rodina; vrstevníci; média; motivace; psychosociální faktory; leisure time; youth; adolescence; socialization; family; peers; media; motivation; psychosocial factors