Informovanost chlapců ve věku 15-19 let o prevenci nádorového onemocnění varlat - Nespalová, Jana; Machová, Alena (Solen, s.r.o., 2016)
Článek seznamuje s výsledky kvantitativně-kvalitativního šetření zaměřeného na prevenci nádorového onemocnění varlat u chlapců ve věku 15-19 let . Výzkumné šetření proběhlo formou dotazníku s chlapci výše uvedeného věku a formou rozhovoru se sestrami u PLDD. Z výsledků vyplynula nízká informovanost chlapců i přes poměrně vysokou angažovanost sester v edukaci.
Awareness of boys aged 15-19 on the prevention of cancer of the testicles
Keywords: Informovanost; chlapci; prevence; nádorové onemocnění; varlata; Awareness; boys; prevention; cancer; the testicles