Kolektiva v současné angličtině, jejich zvláštnosti a užití. - Pěknic, Matěj (Jihočeská univerzita, 2012)
Zaměřením této studie je definice, popis a rozdělení anglických substantiv označujících skupinu životných jedinců. Práce se ve své praktické části věnuje užití těchto kolektiv, zejména těch, která označují skupiny zvířat, v současné angličtině, jejich klasifikaci a definici.Dále je zkoumáno užití sloves a zájmen v plurálu nebo singuláru v závislosti na přítomnosti kolektiva ve větě a četnost užití jednotlivých kolektiv, za použití rozboru korpusu anglického jazyka. Excerpta pro výzkum praktické části byla čerpána výhradně z časopisů National Geographic.
COLLECTIVE NOUNS IN PRESENT-DAY ENGLISH. THE FORM AND USE.
Keywords: kolektiva; collective nouns