Vyhodnocení problematiky krajiny na území obce Vitějovice. - Schwarzová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2023)
Magisterská práce se zabývá vyhodnocením krajinných poměrů v zájmovém území obce Vitějovice. Porovnala jsem současný a historický stav krajinného pokryvu v území, monitorovala jsem hydromorfologické ukazatele ekologické kvality Zlatého potoka, a především jsem se zaměřila na vyhodnocení průměrné dlouhodobé ztráty orné půdy a její ovlivnění, pokud by se do současné krajiny vrátily původní krajinné prvky.
Evaluation of landscape issues in the territory of the municipality of Vitějovice.
Keywords: vodní eroze; průměrná dlouhodobá ztráta půdy; krajinné plánování; water erosion; average annual soil loss; landscape planning