Vztah rozpočtového hospodaření a rozvoje města - Dubová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat vývoj hospodaření a rozvoj města Vlašim od roku 1990 do současnosti. Hospodaření jsem zjišťovala na základě rozpočtových výhledů, rozpočtů a skutečně dosažených výsledků města Vlašim. V naváznosti na hospodaření byl analyzován rozvoj města na základě vybraných ukazatelů (vývoj demografie, investiční činnost ve městě, počet dokončených bytů, vývoj nezaměstnanosti aj.)
The Relation of the Budget Management and the Town Development
Keywords: Prosperita a rozvoj obce; reforma veřejných financí; rozpočotvý výhled; veřejný rozpočet.; Prosperity and development of municipality; public administration reform; budget-outlook; municipal budget.