Zvláštnosti ošetřovatelské péče u agresivních pacientů na traumatologickém oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s. - Ambrožová, Helena (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit znalosti zdravotnického personálu týkající se rozpoznání hrozící agrese ze strany klienta/pacienta. Dále zjistit schopnosti zdravotnického personálu adekvátně reagovat při projevení agrese a schopen zajistit zvláštní ošetřovatelskou péči, která je u agresivních klientů/pacientů nutná.
Medical care specialities of aggresive patients in the traumatology department of hospital České Budějovice
Keywords: Agrese Agresivní pacient Asertivita Empatie Fyzické napadení Slovní výhrůžky; Aggression Aggressive patient Assertivity Empathy Physical attack Verbal assaults