Zpracování revitalizační studie vodního toku - Neubauer, David (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou spojenou s revitalizací vodních toků. Pro zpracování revitalizační studie vodního toku bylo zvoleno povodí Dobechovského potoku. Návrh opatření by měl přispět k zlepšení vodních poměrů a ekologické stabilitě v území. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické čtenář nalezne pojmy spojené s úpravou vodních toků a revitalizačními opatřeními, kde jsou jednotlivě popsány. V praktické části je charakterizováno zájmové území s návrhem revitalizace vodního toku. Závěrem je zhodnocen současný stav toku a přínos navržených opatření. Součástí práce je i seznam literatury, která byla použita, fotodokumentace zájmového území a mapové výstupy.
A processing of study watercourse revitalization
Keywords: vodní tok; úpravy vodních toků; revitalizace; retence; Dobechovský potok; watercourse; adjustment of watercourses; revitalization; retention; Dobechov stream