Odraz bojů v severní Africe v německém tisku na příkladu Znojemska - Trojan, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Ve své bakalářské práci se věnuji reflexi bojů v severní Africe za Druhé světové války v německém tisku na příkladu Znojemska. Jako pramenná základna mi sloužil Znaimer Tagblatt a Znaimer Wocheblatt. Nejdříve jsou popsány vždy události, jak chronologicky následovaly a poté přistupuji k samotné reflexi tisku. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První tři kapitoly tvoří jednotlivé roky bojů, tedy 1941, 1942 a 1943. Poslední kapitola nese název Specifika bojů v severní Africe.
Reflections on the fights in North Africa in the German press published in Znojmo region
Keywords: Druhá světová válka; boje v severní Africe; fights in North Africa during World War II