Motýli českých maloplošných chráněných území - analýza s ohledem na funkční vlastnosti - Bartoňová, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Na 125 českých maloplošných zvláště chráněných území národní kategorie byli spočítáni denní motýli (Insecta: Lepidopera), a to tak, aby byly pokryty všechny sezónní aspekty. K vysvětlení vlivu charakteristik heterogenity a geometrie rezervací bylo použito funkčních vlastností druhů, poté, co byl odfiltrován vliv zeměpisné polohy rezervace a převažujícího biotopu
Butterflies of Czech protected areas - analysis interpreted by functional traits
Keywords: Lepidoptera; denní motýli; rezervace; funkční vlastnosti; chráněná území; heterogenita; Canoco 5; Lepidoptera; butterflies; reserves; protected areas; functional traits; heterogeneity; Canoco 5