Analýza obnovy vozového parku výrobního podniku - Tenderová, Renata (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce má za úkol nalézt vhodné metody pro tvorbu a hodnocení investičního projektu a použít tyto metody a postupy při tvorbě konkrétního investičního záměru. Na základě hodnocení varianty pořízení investice bankovním úvěrem, finančním leasingem s 30% mimořádnou splátkou, vlastními zdroji, řešení distribuce hotových výrobků podniku formou najímané dopravy či nájmu vozidel pomocí operativního leasingu pomocí diskontovaného cash flow se ukázala nejvýhodnější alternativa pro podnik najímaná doprava. Pořízení nových vozidel pro podnik není výhodné.
Analysis of a renewal of a company fleet
Keywords: investice; bankovní úvěr; finanční leasing; vlastní zdroje; operativní leasing; metoda diskontovaného cash flow; investment; bank loan; financial leasing; proper resources operative leasing; discounted cash flow method