Využití technické analýzy při obchodování na akciových trzích - Vilček, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem této diplomové práce je technická analýza, jakožto specifická metoda určená k predikci budoucího vývoje akciových titulů. Úvodem do problematiky je analýza možností investování na trzích v České republice a ve světě, srovnání analytických metod. Hlavní pilíř tvoří zkoumání a popis vybraných indikátorů technické analýzy. Na jejich základě jsou sestaveny obchodní strategie promítnuté do automatických obchodních systémů. Tyto strategie jsou podrobeny testování na historických datech a následné optimalizaci maximalizující případnou ziskovost. Výsledky testovaní jsou shrnuty a vyhodnoceny v závěrečné fázi práce, která také analyzuje výhody a nedostatky technické analýzy a dává námět na další zkoumání.
The use of technical analysis in trading on stock markets
Keywords: Technická analýza; akcie; index; Dowova teorie; indikátory; automatické obchodní systémy; testování; optimalizace; Technical analysis; stocks; index; Dow theory; indicators; expert advisors; backtesting; optimalization