Charakterizace bakteriálního společenstva v permafrostu Arktidy - Hejlková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zaměřuje na složení a význam bakteriálních společenstev arktických půd. Jejím cílem je analýza DNA a RNA sekvencí získaných z různých hloubek a porovnání složení společenstev mezi různými scénáři tání arktického permafrostu. Zkoumání a porozumění struktur bakteriálních společenstvech ve vrstvách arktických půd je důležitou prerekvizitou pro další výzkumy v oblasti polárních biotopů.
Characterization of the bacterial community in Arctic permafrost