Vliv Kendó na utváření hodnot cvičence - Laibrt, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je zaměřená na zkoumání vlivu výchovně-vzdělávacího systému Kendó na hodnoty a postoje cvičenců, a to z hlediska subjektivně vnímaného kontrastu mezi hodnotami a postoji ukotvenými v českém (středoevropském) kulturním kontextu a hodnotami a postoji ukotvenými v kulturním kontextu japonském. Z hlediska metodologického se jedná o dotazníkové šetření využívající standardizované otázky výzkumu CVVM a o rozhovory s vybranými respondenty.
The Effect of Kendo on Trainee's Values
Keywords: Kendó; výchovně-vzdělávací systém; hodnoty; bojové umění; Japonsko; japonská kultura; samuraj; Kendo; educational system; values; martial art; Japan; japanese culture; samurai