Systém sociální práce s rodinou imigrantů v ASOCIACIÓN LA CASA GRANDE ve Valencii ve Španělském království - Donéeová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá systémem sociální práce s rodinou imigrantů v Asociación (Sdružení)La Casa Grande ve Valencii ve Španělském království. Teoretická část práce je rozdělena na 4 kapitoly. V první kapitole jsou uvedeny základní informace o Sdružení La Casa Grande a služby, které jsou klientům nabízeny. Druhá kapitola je věnována sociální práci s rodinou ve Španělském království. V třetí kapitole je popsána sociální práce s imigranty ve Španělském království. Následující kapitola poukazuje na rozdíl vzdělávacího systému v České republice a v Španělském království. V praktické části je prostřednictvím empirického šetření analyzována aktuální situace klientů zapojených do programu pro rodiny, které Sdružení La Casa Grande nabízí. Prostřednictvím šetření jsou zjištěny důvody jejich imigrace, současný stav a zapojení se do programů Sdružení La Casa Grande a na budoucí plány těchto klientů. V neposlední řadě je v práci popsán postup práce s rodinou imigrantů v České republice a ve Španělském království.
Social work´s system with the family of immigrants in ASOCIACIÓN LA CASA GRANDE in Valencia in Spain
Keywords: sociální práce; rodina; imigranti; vzdělávací systém; social work; family; immigrants; education system