Odpisová politika a vliv na výsledek hospodaření - Mikušová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odpisové politiky a jejího vlivu na výsledek hospodaření. Uvedené odpisové metody jsou aplikovány na vybraném podniku a je zde názorně ukázán jejich vliv na výsledek hospodaření.
Depreciation policy and influence on trading income
Keywords: účetní odpisování; daňové odpisování; dlouhodobý hmotný majetek; dlouhodobý nehmotný majetek; výsledek hospodaření; základ daně; Book depreciation; Tax depreciation; Long-term tangible assets; Long-term intangible assets; Profit; Tax base