Problematika ochrany a nakládání se zdroji pitné vody v zemědělské krajině - Kučerová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou pitných vod. Cílem práce je se zaměřit na výskyt a kvalitu pitné vody a dále na povinnosti provozovatelů v oblasti pitných vod a v též na legislativu ošetřující tuto problematiku. Dále se zaměřuji na škodlivé látky ve vodě a potřebu vody v zemědělství. Hodnocení probíhalo u pěti zemědělských farem a byly porovnávány rozbory pitných vod a jednotlivé ukazatele pitných vod za různá časová období.
The issue of protection and management of freshwater resources in the agricultural landscape
Keywords: pitná voda; zemědělská krajina; mikrobiologické ukazatele; rozpuštěné látky; drinking water; agricultural landscape; microbiological indicators; solute