Technické aspekty využití nízko-potencionálního odpadního tepla produkovaného JE Temelín pro chov ryb - Buřič, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce bylo prostudovat a navrhnout možná řešení pro využití nízko-potencionálního odpadního tepla produkovaného Jadernou elektrárnou Temelín pro chov ryb. Jako modelový příklad byl použit rybník o rozloze 1 hektar s produkcí kapra obecného. V práci je nejprve prodiskutována samotná funkce jaderné elektrárny, především z pohledu produkce odpadního tepla. V další kapitole je zkoumána možnost využití aquaponického systému chovu ryb a pěstování rostlin. V praktické části je navržena možnost vytápěného rybníku o rozloze jeden hektar včetně vhodné lokality, tepelného čerpadla a záložního zdroje tepla. V závěru kapitoly je stručné ekonomické zhodnocení navrhovaného projektu.
Technical aspects of the use of low-potential waste heat produced by Nuclear Power Plant Temelín for fish breeding
Keywords: nízko-potencionální teplo; odpadní teplo; jaderná elektrárna; tepelná čerpadla; rybářství; low-potencial heat; waste heat; nuclear power plant; heat pump; fish breeding