Projektové vyučování v matematice na 1. stupni základní školy zaměřené na environmentální výchovu - Pavlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce "Projektové vyučování v matematice na 1. stupni základní školy zaměřené na environmentální výchovu" popisuje možné způsoby využití projektové metody ve výuce matematiky na 1. stupni základních škol včetně environmentálního zaměření. Práce je rozdělena na dvě části. První část práce je zaměřena na obsah vzdělávací oblasti Matematika a její aplikace v Rámcovém vzdělávacím programu, možné metody výuky, charakteristiku projektového vyučování a jeho historický vývoj. Druhá část práce obsahuje návrhy vlastních projektů, včetně praktické realizace některých z nich.
Projects in teaching mathematics at primary schools
Keywords: projekt; projektové vyučování; plánování projektu; realizace projektu; výukové projekty pro 1. stupeň ZŠ; project; project teaching; project planning; realization of project; educational projects for primary school