Zaměstnanecká politika ve vybraném podniku - Kovářová, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo zjistit aktuální úroveň spokojenosti zaměstnanců podniku, důvody, které k těmto výsledkům vedou a navržení způsobů co může a hlavně co by měl dělat manažer a management podniku pro zlepšení současného stavu. Teoretická část je zaměřena na nejdůležitější témata související se spokojeností charakteristika, její vliv na pracovní chování, faktory, které ji ovlivňují, důležitost a metody jejího zkoumání. Praktická část je pak zaměřena na zkoumání pracovní spokojenosti zaměstnanců ve vybraném podniku. Zjišťování probíhalo pomocí dotazníkového šetření. Na základě tohoto šetření byl sestaven přehled zkoumaných oblastí spokojenosti a analyzována problémová místa spokojenosti zaměstnanců. K těmto výsledkům byly následně navrženy způsoby, jak by se mohla současná spokojenost zaměstnanců co nejefektivněji zvýšit a zajistit.
Employment policy in the chosen company
Keywords: spokojenost zaměstnanců; faktory pracovní spokojenosti; pracovní chování; employee satisfaction; job satisfaction factors; work behavior