Řízení pohledávek po lhůtě splatnosti - Hadačová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem bakalářské práce je problematika řízení pohledávek po lhůtě splatnosti. Cílem práce je definovat a analyzovat pohledávky po lhůtě splatnosti z účetního a daňového pohledu. Následně analyzovat tuto problematiku ve vybraném podniku. Teoretická část se věnuje oblasti pohledávek po lhůtě splatnosti, řízení pohledávek a jejich zajištění. Také vymezuje opravné položky k pohledávkám a odpisy pohledávek. Praktická část charakterizuje a analyzuje pohledávky po lhůtě splatnosti ve vybrané společnosti.
Management of overdue receivables
Keywords: Pohledávky po lhůtě splatnosti; zajištění pohledávek; řízení pohledávek; opravné položky k pohledávkám; odpisy pohledávek; zajišťovací prostředky; Overdue receivable; ensure claims; receivables management; provisions for receivables; write-offs of receivables; hedging means