Fundamentální analýza vybraného akciového titulu - Osvald, Viktor (Jihočeská univerzita, 2023)
Fundamentální analýza je proces k určení vnitřní hodnoty akcie pomocí matematických výpočtů a zkušeností investora. Tato vnitřní hodnota je porovnána s tržní hodnotou akciového titulu na trhu a následně je vytvořeno investiční doporučení. Pokud je vnitřní hodnota vyšší než tržní hodnota, akcie je podhodnocená a je výhodné do ní investovat své prostředky. Naopak pokud je vnitřní hodnota nižší než tržní hodnota, je výhodné daný akciový titul prodat nebo nekupovat. Dále je provedena vnější analýza společnosti a predikce vývoje tržní ceny. Na závěr je stanoveno konečné investiční doporučení.
Fundamental analysis of the selected stock
Keywords: vnitřní hodnota; fundamentální analýza; investice; gain; fundamental analysis; stock market; intrinsic value; prediction