Hospodaření vybrané fakulty veřejné vysoké školy - Hrušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je analyzovat hospodaření Biologické fakulty Jihočeské univerzity za rok 2006 a provést predikci hospodaření a návrh opatření ve finančním řízení fakulty pro rok 2007 v souvislosti s transformací fakulty na fakultu Přírodovědeckou. Vzhledem k posunutí termínu odevzdání práce a existenci finálních dat za rok 2007 je tento cíl rozšířen o porovnání provedené predikce se skutečným stavem, který v roce 2007 nastal.
Economy of the chosen faculty of the public university
Keywords: hospodaření; finanční řízení; příspěvek na vzdělávací činnost; dotace; výzkum; výnosy; náklady; hospodářský výsledek; fondy; economy; financial management; education contribution; dotation; research; yields; costs; trading income; funds