Veřejná správa a ochrana životního prostředí v okrese Příbram - Hamplová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce koncipovaná jako případová studie se zabývá ochranou životního prostředí v bývalém okresu Příbram. Přibližuje konkrétní aspekty zvolené problematiky, například nakládání se zbytky po důlní činnosti, která neodmyslitelně patřila k tomuto městu, resp. k celému někdejšímu okresu Příbram. Mezi pomyslné hlavní pilíře ochrany životního prostředí patří projekty spojené s revitalizací a pasportem zeleně, zachováním krajinného rázu, mnoho cyklostezek napříč chráněnou krajinnou oblast Brd či efektivnější zabezpečení proti záplavám.
Public administration and environmental protection in the Příbram district
Keywords: Veřejná správa; ochrana životního prostředí; okres Příbram; Brdy; Středočeská pahorkatina; Strategické plány měst Příbram; Dobříš a Sedlčany; VÚ Brdy; Public administration; Environmental protection; Příbram district; Brdy; Středočeská pahorkatina; Strategic plans of Příbram; Dobříš and Sedlčany; VÚ Brdy