Badatelsky orientovaná výuka fyziky na ZŠ - Cach, Roman (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce pojednává o problematice badatelsky orientované výuky fyziky na základní škole a nastiňuje možnosti praktického provedení na příkladech z praxe. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část práce rozebírá základní teoretická východiska z pedagogiky a didaktiky základního školství a problematiku teorie badatelsky orientované výuky. Druhá část práce se zabývá konkrétními náměty pro badatelsky orientovanou výuku a praktickou ukázkou realizace dvou námětů zařazených do výuky fyziky na základní škole.
Research oriented physics education at basic school
Keywords: Motivace; Školní vzdělávací program; Projektová výuka; Badatelsky orientovaná výuka; Motivation; The school education program; Project teaching; Inquri oriented teaching