Tržní hodnota obchodní korporace jako faktor pro budoucí rozhodování vlastníka - Rezková, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu zvolené společnosti pro účel výběru alternativy zachování pravidelných finančních příjmů vlastníka či dosažení jednorázového příjmu z prodeje této obchodní korporace. Oceňovaným podnikem byla zvolena společnost MADETA a. s. Pro ocenění byla zvolena metoda DCF. Zpracována je charakteristika vybrané společnosti, strategická a finanční analýza, generátory hodnoty a finanční plán. To vše dále posloužilo k výslednému stanovení tržní hodnoty obchodní korporace k 31. 12. 2015. Závěrem práce je zhodnocena alternativa zachování pravidelných finančních příjmů vlastníka nebo jednorázového příjmu z prodeje.
The market value of a business corporation as a factor for future decision-making by the owner
Keywords: Společnost; strategická analýza; finanční analýza; finanční plán; oceňování; tržní cena; výnosová metoda; metoda diskontovaných peněžních toků; Company; strategic analysis; financial analysis; financial plan; valuation; market price; yield method; discounted cash flow method