Zjištění procenta tělesného tuku pomocí kaliperace u klientů Viva Fitnes v Českých Budějovicích - Pelešková, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je zjištění podílu tělesného tuku u klientů navštěvujících fitness centrum Viva Fitnes v Českých Budějovicích. Celkem bylo naměřeno a následně analyzováno 200 respondentů obou pohlaví. Měření se týkalo především klientů, kteří navštěvují posilovnu a sálové lekce. Zjišťovány byly základní somatické proporce a procento tělesného tuku skrze kalipraci kožní řasy metodou Pařízkové. Postup a výsledky práce v terénu jsou uvedeny v části praktické. Teoretická část uvádí přehled dosavadních poznatků týkajících se problematiky složení lidského těla nutné k pochopení základní problematiky této práce. Výsledné statistické hodnoty jsou zpracovány v podobě grafů, tabulek a statistické významnosti.
Detection of body fat percentage by using the caliperation on Viva Fitnes clients in České Budějovice
Keywords: Kaliperace; kožní řasa; podíl tělesného tuku; životní styl; složení těla; energetická bilance; bioelektrická impedance; Caliperation; skinfold; body fat percentage; lifestyle; body composition; energy balance; bioelectrical impedance.