Základní aspekty výživy koní - Smítková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Úkolem práce je zpracovat literární studii a zhodnotit základní aspekty výživy koní. Práce se zabývá významem živin, minerálů a vitaminů v krmné dávce. Dále popisuje používaná krmiva ke krmení koní a zásady techniky krmení. Zaměřuje se zejména na mladé kategorie koní, ale je zde pro srovnání uvedena i kategorie březích, kojících klisen a stárnoucích koní.
Fundamental aspects of horse nutrition
Keywords: koně; výživa koní; krmná dávka; horses; horse nourishment; feeding ration