Změna projektů územních systémů ekologické stability vlivem komplexních pozemkových úprav ve vybraných územích - Švecová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo důkladně prozkoumat projektovou dokumentaci Územního systému ekologické stability na zvoleném území Borkovice. Jednotlivé části projektové dokumentace byly porovnány mezi sebou. Dále byly zkoumány jejich změny postupem času a samozřejmě změny vlivem komplexní pozemkové úpravy. Porovnán byl generel s plánem a plán se skutečným provedením územního systému ekologické stability. (Následně byl vypočten stupeň eko. stability) Dalším krokem byl výpočet stupně ekologické stability krajiny a samotného ÚSES. Na základě těchto výpočtů nebylo zapotřebí navrhovat další skladebné prvky ÚSES. Pro udržení vysokého stupně ekologické stability je však nutné dodržovat navrhovaná následná opatření.
Changes to the project of the Territorial System of Environmental Stability in a selected territory.
Keywords: územní systém ekologické stability; pozemkové úpravy; Borkovice; Territorial System of Environmental Stability; land adjustments; Borkovice