Zdravotní problémy obézních dětí. - Zelmanová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem a hlavním cílem této bakalářské práce je shrnutí základních informací, týkajících se obezity u preadolescentů a zjištění možných souvisejících komplikací. Práce poskytuje náhled do možností léčby. V praktické části je zpracována případová studie sedmiletého chlapce, který absolvoval léčebný lázeňský pobyt na redukci tělesné hmotnosti. Bylo zjištěno, že redukční lázeňská léčba preadolescenta bez edukace a spolupráce ostatních členů rodiny nemá trvalé účinky. U chlapce se již v šesti letech objevily zdravotní komplikace, které mají přímou souvislost s obezitou.
Health problems of obese children.
Keywords: obezita; redukce hmotnosti; zdraví; mladší školní věk; obesity; reduction of weight; health; elementary school age