Soukromé mateřské školy v pohledu současné společnosti - Sádlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Záměrem této bakalářské práce je zmapovat soukromé mateřské školy v České republice a zjistit, jak na ně pohlíží česká společnost a s jakými problémy se potýkají. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části uvádím nejdůležitější současné legislativní podmínky pro zřízení mateřské školy a nastiňuji rozdíly mezi školami státními a soukromými. Cílem praktické části je zjistit s jakými problémy se potýkají soukromé mateřské školy při zřízení a provozu oproti státním mateřským školám a naopak, jaké mohou být výhody soukromých mateřských škol. Také zde zjišťuji názory rodičů dětí na soukromé a státní mateřské školy.
Private pre-primary schools from the perspective of current society
Keywords: soukromá; státní; mateřská škola; rozdíly; problémy; výhody; private; public; pre-primary schools; differences; problems; advantages