Ochrana spotřebitele - Hrbková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem celé práce bylo nastínit obraz historie a vývoje ochrany spotřebitele v České republice a vývoj implementace standardů a směrnic Evropské unie do české legislativy. S tématikou také souviselo vymezení základních pojmů, práv a povinností a nejdůležitějších zásad a zachytit přístup k ochraně spotřebitele jak ze strany státních institucí, tak také organizací zabývajících se ochranou spotřebitele přímo.
Consumer Protection
Keywords: ochrana spotřebitele; spotřebitel; podnikatel; Evropská unie; zákon; práva; povinnosti; zásady; instituce; kupní smlouva; odpovědnost za vady; záruční doba; zákon o ochraně spotřebitele; Česká obchodní inspekce; živnostenský úřad; inspekce; Občanské spotřebitelské organizace; dotazník; consumer protection; consumers; entrepreneurs; European Union; law; rights; duties; policies; institutions; purchase agreement; the responsibility for defects; the warranty period; the Consumer Protection Act; Czech Trade Inspection and Licensing Office; Inspection; civic consumer organizations; the questionnaire