Vliv bioklimatologických faktorů a procesů na aktuální stav organismu - Filipová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na přehled bioklimatologických faktorů, které působí bezprostředně na lidský organismus, na zdravotní problémy, které jsou ovlivněny bioklimatologickými faktory, a biorytmy, které mají zásadní vliv na lidský organismus. Empirická část diplomové práce prezentuje výsledky vlastního dotazníkového šetření, které zjišťovalo vnímavost lidského organismu ve vztahu k počasí.
The influence of the bioclimatological factors and processes on the current status of the organism
Keywords: Zdraví; klima; počasí; zdraví člověka; bioklimatologické změny; zdravotní rizika; biorytmy; Health; climate; weather; human health; bioclimatological changes; health risks; biorhythms