Dílna pedagoga volného času: Téma smrti a umírání v literatuře pro děti a mládež - Svobodová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá tématem smrti a umírání v literatuře pro děti a mládež a jeho využitím v pedagogice volného času. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na vymezení smrti jako součásti života (stručný popis zvyků a tradic včetně soudobého pojetí), psychologické vnímání smrti u dětí předškolního a mladšího školního věku a analýzou klíčových témat vybraných děl pro děti a mládež. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum (polostrukturovaný rozhovor) a vytvořený soubor metodických listů z vybraných děl, s jejich následným ověřením v praxi včetně reflexe.
Free time educationalist workshop: The topic of death and dying in literature for children and youngsters
Keywords: smrt a umírání; literatura pro děti a mládež; metodické listy.; death and dying; literature for children and youngsters; methodidal sheets.